Baingan ka bharta


Indisk tilbehør:
Mos av aubergine til 4-5 personer
Baingan ka bharta

Ingredienser:
2 middels store auberginer
4 ss ghee eller 6-8 ss olje
1 ts spisskummen
150 g løk
3 tomater
1 1/2 ts salt
1-2 grønne chili
1 ts chilipulver
1 ts garam masala
2 ss finsnittet koriander

Fremgangsmåte:
Sett auberginene i stekeovnen på 250 i ca. 50 min (Best resultat får du på sommeren når man kan bruke kulegrill/engangsgrill.) Avkjøl auberginene. Ta av skinnet og skyll fort i kaldt vann. Hakk auberginene med en kniv. Varm ghee/olje, tilsett spisskummen og løk i tynne strimler. Når løken er lys brun, tilsett tomater i terninger. La disse surre med i ca. 4 min. Tilsett auberginehakk og krydder, men spar litt av garam masala og koriander til pynt. Bland alt godt og la stå på middels varme i 5 min. Dryss litt garam masala og koriander til slutt.