Bakt torsk med epler


4 porsjoner
Bakt torsk med epler

Ingredienser:
600 g torsk i porsjonsstykker
2 epler i båter
1 løk i skiver
Salt og pepper
Dill

Fiskesaus:
2 fiskebuljongterning
5 dl vann
Maizennamel
ca 1 dl matfløte

Salte poteter:
ca 10 Poteter
Olivenolje
Fint havsalt

Fremgangsmåte:
Legg torsken i en smurt form og sett den i ovnen ved 200° C. Når torsken er ferdig, dvs. at den så vidt løsner fra beinet, tar du den ut. La torsken hvile. Skjær epler og løk i båter og ha dem i en panne. Rist dem over middels varme. Lag fiskesausen og ha den i pannen med epler og løk. Kok dette sammen. Ha i litt fløte og smak til med salt og pepper. Ha i dillen rett før servering. Skrell og vask poteter. Del potetene i båter, legg dem i en ildfast form og hell litt olivenolje over og strø havsalt over alle potetene. Sett dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Server torsken på fat med eple, salte poteter og løksausen til.