Enkel hjemmelaget fiskepudding


Enkel hjemmelaget fiskepudding

Ingredienser:
1 kg sei eller annen torskefisk
1 ss salt
2 ss potetmel
2 ss hvetemel
100 g meierismør
1 liter melk
1/2 ts pepper
1/4 ts muskat
2,5 dl kald kokt fløte

Fremgangsmåte:
Fileter fisken og mal den 7-8 ganger i en kvern eller i en foodprosessor sammen med salt, potetmel, hvetemel og smør. Ha alt i en bolle, om du kjører det i en foodprosessor tar du ikke ut farsen. Spe med kokt, kald melk. Arbeid deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett krydder og spe til slutt med fløten. Lager du farsen i en foodprosessor må du sørge for at alt blir godt blandet. Bruk en slikkepott og hjelp til å blande, kjør så farsen litt til og gjenta. Konsistensen skal være som når du lager kjøttkaker, dvs. ikke for bløt eller for tørr. Fyll i form og stek puddingen i vannbad i ca 45-60 minutter ved 150 grader C.