Syltede sitroner


Syltede sitroner er typisk for det marokkanske kjøkkenet, der brukes de for å smaktilsette taginer og sauser.
For å få vellykede syltede sitroner er det viktig at de legges ned en måned før bruk. De holder seg som oftest i opp til ett år i lake. Bruk så mange sitroner som det er plass til i krukken du skal bruke, ha også noen ekstra til å presse saften av.

Ingredienser:
Stor glass med skrukork
Sitorner
125 g grov havsalt pr. kg sitorner
5 laubærblader
10 hele sorte pepperkorn


Fremgangsmåte:
Begynn med å serilisere glasset. Ta frem vekten og vei alle sitronene som passer i glasset, slik at det går an å finne ut hvor mye salt man skal ha i blandingen. Reng ut mengde salt og ha saltet i en egen skål. Vask sitronene godt under springen. Del sitronene  i fire på langs, men ikke skjær igjenom, la dem få henge sammen i bunnen.
Åpne sitronene forsiktig og strø litt salt på fruktkjøttet. Legg sitronene i krukken og dryss salt mellom dem. Ha i pepperkornene og laubærblader lagvis etter hvert som du legger i sitronene.
Tilsett så mye presset sitronsaft at det dekker sitronene. La det være litt plass igjen øverst i glasset. Ha på lokkket og rist godt, så alt blir godt blandet. Sett glasset opp ned over natten.  Rist og vend glasset en gang om dagen i en måned. Når skallet er mykt og klart til bruk kan man ta ut en sitron opp av laken og  skylle den godt i kaldt vann. Kast fruktkjøttet og bruk skallet som forskrevet i oppskriften du følger.