Pepperkaker


245805205287528528
Ingredienser:
3 dl sukker
2 dl mørk sirup
100 g margarin
1 ss kanel
1 ss nellik
1 ss ingefær
3 dl melk
1 ss natron
1 kg eller (1,7 l) hvetemel

Glasur:
3 dl melis
1 eggehvite
2 km 7% eddik
evt. konditorfarge

Fremgangsmåte:
Bland sukker, sirup, margarin og krydder i en kjele og  varm til fettet er smeltet. Hell i melken og la blandingen avkjøles. Rør inn natron og litt av melet. Arbeid inn resten av melet på bordet til en fast og smidig deig. Kle deigen inn i plast og la den ligge i kjøleskapet i minst 1 døgn.
Ta en skarp kniv og del opp en bit av deigen, kjevle ut deigen til den er  ca 2 mm tykk og stikk ut figurer med former. Stek kakene i ovnen ved 175 g C i ca. 5-7 minutter. Avkjøl kakene på rist og pynt dem når de er kalde med glasur.

Lag glasur til pynt
Bland melis, eggehvite og eddik, og rør til glasuren blir jevn og blank. Ønsker du farge på glasuren tilsettes litt konditorfarge etter eget ønske.