Polenta kaker med Galiano sirup


12 Porsjoner
6425280525487205845

Ingredienser:
125 g smør
215 g sukker
2 egg
150 g hvetemel
140 g polenta
55 g mandler
1 ts bakepulver
2 ts fint revet sitronskall
60 ml frisk sitronsaft
125 g  rømme
Kremfløte, stivpisket

Galliano sirup:
1,25 dl Galliano likør
80 ml vann
70 g sukker

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 180 ° C. Smelt litt smør og pensle muffinsformene med fettet eller bruk muffinsformer av papir. Finmal mandlene, sett dem til sides.
Ta fram en stor bolle og visp sammen smør og sukker hvitt. Tilsett egg, ett av gangen og visp alt godt sammen. Rør i mel, polenta, mandelmassen, bakepulver, sitronskall, sitronsaft og rømme. Hell i formene. Stek kakene i ca 20 minuttter, sjekk at kakene er gjennomstekt ved å prikke dem med en kakestikke. Ta ut kakene når de er ferdig stekt og avkjøl dem. Stivpisk kremfløten.
Lag Galliano sirup ved å blande sammen, Gallianolikør, vann og sukker i en liten panne som settes over middels varme. Kok opp under omrøring og la det koke i ca. 2 minutter til sukkeret er oppløst. Ta pannen bort fra varmen.
Snu kakene ut av formene. Server med varm sirup og stivpisket krem.