Amerikansk ostekake


8 Porsjoner

Ingredienser:
3 dl havrekjeks, finknust
4 ss smør
4 ss sukker


Fyll:
250 g fløteost naturell
5 dl cottage cheese
1 ts vaniljesukker
1 dl sukker
3 egg
Saft og skall av 1 sitron

Topping:
5 dl rømme
1 ts vaniljesukker
4 ss sukker

Fremgangsmåte:
Smør en 22 cm rund form godt og dryss med 2 ss av kjekssmulene langs kanten av formen. Hold av 2 ss smuler til topping. Resten av kjekssmulene blandes med smør og sukker som trykkes godt ned i bunnen av formen.
Pisk fløtenost og cottage cheese med håndmikser ved lav hastighet til blandingen er lett og luftig. Pisk inn vaniljesukker, sukker og eggene ett om gangen. Hell røren i formen og stek kaken i 30 minutter ved 220 grader C på nederste rille. Har du varmluftsovn tar tiden kortere, men sjekk kaken etter 20 minutter om den er ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den stå i 15 minutter.
Sett ovnen på 240 gr. C. Rør sammen rømme, vaniljesukker og sukker. Hell rømmeblandingen over kaken og dryss resten av kjekssmulene over. Stek kaken i 30 minutter til og ved varmluft litt kortere.
Server kaken godt avkjølt og gjerne sammen med jordbær.