Middagstips! Lakseburger på paprika og fetaost seng


2 Porsjoner

Ingredienser:
Paprikasalat:
2 røde paprika
100 g fetaost (fast type)
25 g pinjekjerner
1/2 kvist fersk timian
25 g ruccolasalat
1 dl balsamicoeddik
2 ss sukker

Lakseburger:
300 g laksefilet uten skinn og ben
2 ss potetmel
1 ts salt
1 dl kaffefløte
1 løk
1 ss rapsolje til steking

Paprikaris:
1 dl ris
1/2 gul paprika i terninger
1/2 grønn paprika i terninger

Chilikrem:
1,5 dl kesam
2 ss chilisaus
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Stek hele paprika øverst i ovnen til de er helt sorte, bruk sterk varme. Snu paprikaen underveis og når de er ferdig så legg dem i en skål med lokk. Avkjøl. Ha balsamicoeddik og sukker i en liten panne og la det småkoke til det er halvert. Sett til side. Kok ris etter anvisning på pakken. Lag lakseburgere mens det andre stekes og kokes. Skjær fisken i biter på ca 1/2 x 1/2 cm. Legg fisken i en skål og bland den sammen med salt, potoetmel, hvit pepper, løk og evt. andre urter etter eget ønske.
Spe med kaffefløte og rør farsen jevn. Den vil virke litt løs, men de stivner når de stekes. Form til fine burgere og stek dem i panne i ca. 5 minutter på hver side. Snu dem forsiktig. Når risen er ferdigkokt tilsettes gul og grønn paprika, bland godt slik at alt blir godt gjennomvarmt. Ta lokket av de stekte paprikaene og fjern det sorte skinnet og fjern stilk og kjerner. Skjær paprikaen i biter og legg bitene i en liten skål og hell over olivenolje. Rør sammen chilikremen til slutt.
Legg ruccolasalat på hvert fat og drypp litt balsamicoeddik over bladene. Legg over de marinerte paprikaene, legg utover fetaost og strø over ristede pinjekjerner. Legg fiskeburger oppå salaten og legg litt paprikaris ved siden av og ha en liten dash chilikrem over. Strø finhakket fersk timian over og server.