Biffstrimler med cashew


4 Porsjoner
En enkel kinesisk oppskrift som smaker himmelsk.

Ingredienser:
500 g biffkjøtt i strimler
90 g usaltede cashewnøtter
8 små vårløk
2 fedd hvitløk
1 stykke grønn ingefær (2,5 cm lang)
3 ss olje
1 ss maismel
1/2 kopp vann
2 ts sate saus
1 ts sesamolje
1 ss soyasaus


Tilbehør:
Ris

Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i tynne strimler, ca 5 cm lange. Skjær opp vårløk i ca. 2,5 cm lengde, knus hvitløk og finhakk ingefæren, legg alt i en skål. Varm opp 2 ss olje i en panne og stek halvparten av kjøttet på sterk varme, under stadig omrøring. Fjern kjøttet fra pannen og stek resten av kjøttet på samme måte. Legg kjøttet i en skål. Varm resten av oljen i pannen og tilsett hvitløk, vårløk, ingefær og cashewnøtter og la stek det under omrøring i ca.1 minutt. Ta det av varmen.
Bland maismel, vann, sate saus, sesamolje og soyasaus i et glass og rist det godt, slik at alt blir godt blandet.  Ha kjøttet og grønnsakene tilbake i pannen og hell over hele glasset med melblandingen, mens du hele tiden rører i pannen. La alt får et oppkok. Serveres med det samme med nykokt ris.

Tips!
Denne retten kan godt serveres med forskjellige grønnsaker som små bundter av broccoli,  delt champignon, stavet gulrot, vannkastanjer og mini mais om ønskelig. Bland da de grønnsakene du ønsker sammen med hvitløk, ingefær og cashewnøtene når det tilberedes.