Deilig epleoverraskelse


4 personer

Ingredienser:
4 epler
3 ss sukker eller sukkrinmelis
1 ts revet ingefær
Saften av 1 lime
4 kransekakestenger
1/2 kopp Pellegrino Marsala Superiore Dolce eller annen dessertvin evt. rom essens


Sjokoladekrem:
100 g 75% sjokolade
1 dl kremfløte

4 dessertglass
Jordbær til garnityr

Fremgangsmåte:
Skrell eplene og skjær dem i små terninger og legg dem i en kjele sammen med lime og ingefær. Kok eplene møre, alt skal kokes til eplegrøt. Rør hele tiden. Tilsett sukkeret, nå må du passe ekstra godt på så det ikke svi i bunnen. La alt få ett oppkok under omrøring. Ta eplemassen av platen og avkjøl. Lag sjokoladekremen ved å smelte sjokoladen i vannbad, ikke rør i sjokoladen mens den smelter og pass på at det ikke kommer vann i den. Pisk fløten lett og rør inn sjokoladen. Legg noen knuste kransekakestenger i bunnen av ett dessertglass og dynk dem litt med vin eller noen dråper romesens. Legg litt sjokoladekrem over og så litt eplemasse, legg vekselvis sjokoladekrem og eplemasse. På toppen pynter du med noen sjokoladebiter evt.hjemmelaget sjokoladegarnityr og gjerne et jordbær. Settes kaldt før servering.

Tips!
Skal du servere denne desserten til barn, kan du bruk noen dråper romessens i stedet for vin over kransekakestengene. NB! Ikke bruk for masse romessens, da den er ganske sterk på smak. Om du er usikker på hvordan det smaker ha noen dråper i 1/2 dl vann og smak til med dette.

Denne desserten kan tilrettelegges lavkarbo med få grep. Lag da kransekakemasse selv i stedet for å kjøpe ferdig masse med masse karbohydrater i. Husk også på at dessertvinene er meget søte og gir også en del karbohydrater, du kan bruke rom essens i stedet for vin om du ønsker det.