Linsesalat


4 Porsjoner

Ingredienser:
2 dl små grønne linser
1/2 presset sitron
1 stor ts fransk sennep
3 ss cocosa*
1 fedd hvitløk
Salt
Pepper
1/2 – 1 finhakket rødløk
5 ferske hakkede tomater
1 stor bunt hakket bladpersille

Fremgangsmåte:
Skyll linsene under kaldt vann, la de renne litt av. Kok dem møre i lettsaltet vann. Bland sammen sitron, cocosa og sennep, rør det godt sammen slik at cocosaen blir godt blandet inn med sennepen. Finhakket rødløk, hakkede tomater (NB! Ikke bokstomater) og finhakket hvitløk tilsettes sennepsblandingen. Sett dette inn i kjøleskapet slik at alle smakene får satt seg litt. Når linsene er ferdigkokt er det en fordel om de er litt avkjølt før de tilsettes blandingen som står i kjølen. Salaten kan med fordel stå kjølig i en liten time før den skal serveres. Rør inn persille rett før du serverer retten og strø gjerne litt på toppen.

* Fås kjøpt i helsekostbutikk

Tips!
Denne salaten passer godt sammen med fisk og kylling.

En kommentar til “Linsesalat”

  1. Ovnsbakt laks med sitron | krydder.org  18.08.2011

    […] Denne retten passer utmerket sammen med linsesalat eller Salat med fetaost […]