Hvordan lage Persienner


Å lage «Persienner» er ganske enkelt, bare man vet hvordan det skal gjøres.
Persienner vil se slik ut når de er ferdigstekt.


Du kan enten bruke frossne butterdeigplater eller lage din egen butterdeig, se oppskrift her.
Tin frosne butterdeigplater og ha 1 ss hvetemel på bakebenken. Kjevle ut  halvparten av deigen til ca 23 x 40 cm. Du trenger 1 kg deig til sammen for å lage eks. eplestang. Bunnen lager du litt mindre eks. 20 x 38 cm.

Ha litt hvetemel på halvparten av deigen og brett den i to på langs. Bruk en skarp kniv  og skjær på tvers gjennom den bredded kanten  i ca 1 cm brede strimler, la en stripe på 2,5 cm i den åpne enden stå igjen, se på bildet hvordan det skjæres. Nå kan du legge deigen som «Persienner» oppå en bunn med fyll og steke den i ca. 30-35 minutter midt i ovnen ved 200 gr. C.


Du velger selv fyllet eks. fylt med syltetøy eller eple/pære/aprikos- skiver.