Myk sjokoladepai


6 Personer

Ingredienser:
1 Porsjon hjemmelaget butterdeig
Bakekuler
20 cm paiform
Amuminiumsfolie
Melis og litt malt kanel til dryssing

Fyll:
150 g finhakket sjokolade 75% kakao
175 g smør
350 g sukker
100 g hvetemel
6 vispede egg
1/2 ts vaniljeesens
1 1/2 dl pisket kremfløte

Fremgangsmåte:
Lag deigen og kjvele den ut på en lett melet arbeidsflate. Kle en 20 cm stor paiform med deigen. Prikk deigen med gaffel og kle den med folie, fyll paibunnen med bakekuler. Stek den i formvarmet ovn ved 200 gr. C i 12-15 minutter. Ta ut bakekulene og foien og stek videre i ca 10 minutter til deigen kjennes fast. Ta den ut av formen når den har stått litt til avkjøling og avkjøl videre på rist.
Lag fyllet. Ta frem en kjele og fyll den med vann. Kok opp vannet og ha i en varmefast bolle og smelt sjokolade og smør i denne. Rør forsiktig om til allt er jevn. Ta kjelen av varmen og avkjøl. Ha sukker, hvetemel, vaniljeesens og egg i en egen bolle. Bland alt godt sammen. Rør inn sjokolademassen. Hell fyllet i paiskallet og stek det i ovnenn ved ca. 180 gr. C i ca. 50-60 minutter eller til alt har satt seg. Legg paien over på en rist og avkjøl den helt. Dryss med melis og kanel før paien serveres og ha gjerne litt pisket krem og gjerne ett bringebær til.

 

Tips!
Du kan bruke tørkede bønner eller erter i stedet for bakekuler, men ønsker du å kjøpe bakekuler kan du sjekke ut denne siden:
Her kan du finne bakekuler