Reker med pasta og pesto


4 Porsjoner


Ingredienser:
400 g reker, uten skall
200 g  pasta
2 dl matfløte

Pesto:
1/2  potte basilikum
1/2 potte persille
2 dl olivenolje
2 fedd hvitløk
25 g parmesanost
Salt og pepper

Topping:
Parmesanost
Gressløk

Framgangsmåte:
Ha  alle ingrediensene til pestoen i en foodprosessor og kjør det til en jevn masse. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet og ha godt med kaldt vann over pastaen, la den renne godt av. Ha fløten i en kasserolle og kok den opp, ha så i pestoen og rør alt god sammen. Smak til med salt og pepper. Bland så inn pastaen og la den bli godt varm. Ta kjelen vekk fra varmen, vend inn rekene, og server straks med ett dryss med parmesanost og litt gressløk over.

Tips!
Du kan også kjøpe ferdigglass med pesto i stedet for å lage den selv, så har du litt dårlig tid er det et enkelt alternativ. Scampi passer også svært godt til denne retten, da bytter du ut rekene med ferdigrensede scampi som stekes raskt på stekepannen før de tilsettes retten. Pass bare på at scampiene er godt stekt og ikke er rå.