Frokostsnurrer


Ca 16 stk.

Ingredienser deig:
50 g gjær
3 dl melk
½ ts salt
1 ss olje
4 dl sammalthvete grov
4 dl hvetemel

Ingredienser fyll:
1 glass tomatpuré
2 ts oregano
1 ts hvitløkskrydder

Ekstra:
100 g hvitost

Fremgangsmåte:
Bland sammen fyllet og la det stå å trekke litt. Du kan godt lage det kvelden før, så smakene får satt seg, husk bare å dekke det godt til, så det ikke blir stivt.
Ha gjæren i en bolle og varm melken til  37 °C. Hell litt over gjæren og rør til den er oppløst og tilsett så resten av melken, oljen, salt og melet. La det være litt hvetemel igjen til utbaking. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen. Dryss litt mel over, dekk med plast og hev ca 1 time. Strø litt mel på bordet og kjevle deigen ut til et rektangel.
Fordel fyllet utover og strø litt ost over før du ruller dem sammen fra langsiden. Skjær rullen i ca 16 like store biter. Plasser snurrene på et stekebrett. Etterhev på et lunt sted i ca 40 minutter og stek snurrene ved 200 °C midt i ovnen i ca 20 minutter.
Ta dem ut og legg dem på en rist til avkjøling i noen minutter før du pakker dem ned i matboksen eller serverer dem til frokost.

Tips!
Disse frokostsnurrene kan fryses og tines opp igjen.