Kristoffers kyllingkjøttbollesuppe


4 Porsjoner

Ingredienser:
1 pk kyllingkjøttdeig
1 ts chilikrydder
1 ts hvitløkskrydder
ca 5 -8 l vann
2-3 grønnsaksbuljongterninger
1/2  sellerirot
1/2 kålrot
3 gulrøtter
1/2 purre
3 fedd hvitløk
1 liten bundt risnudler

Tilbehør:
Flatbrød
Smør

Fremgangsmåte:
Ha kyllingkjøttdeigen i en  bolle og elt inn chili- og hvitløks-krydderet. Bland alt god og la det stå å trekke  mens du gjør ferdig grønsakene. Del først opp selleriroten i små biter ca. 1/2 x 1 cm store biter. Del kålrot også i små biter men disse kan være litt større enn selleriroten ca. 3×2 cm. Del opp gulrot i små staver. Ha grønnsakene i en stor kjele med vann og en buljongterning og kok opp.
Del hvitløken i skiver og ha den oppi suppen. Mens grønnsakene koker former du små boller av kjøttdeigen og putter dem oppi gryten. Hel til slutt har du i risnudler og purren som er delt i ca 2×2 cm store biter. Kok alt i ca 10 minutter, smak til om du trenger en ekstra buljongterning i eller om det holder med en terning. Trengs det mer smak, så har du oppi en ny terning, om ikke er suppen ferdig til å serveres.
Serveres sammen med flatbrød og smør.